Informasjon

Her vil du finne informasjon om interne forhold og praktisk informasjon. Skrivet er bygget på informasjonen fra Selvaag i overtagelsespermen, men blir sakte men sikker utvided og oppdatert.

Alarmanlegg

Alle leiligheter ble levert med trådløs alarm fra Verisure (tidligere Securitas Direct). For mer informasjon og bestilling kontakt Verisure direkte.
Se instruksjonsbok. (hvis noen har denne instruksjonsboken så blir jeg glad for en kopi)

Balkongtrekk

Frosset akryl/glass ble levert i sin tid av Glassmester 1 Lørenskog. Husk å kontakte styre før en eventuel montering.

Boder

Alle andeler har rett på én bod i kjellerlokalet. For alle typer av boder er det viktig å være klar over at fukt kan være tilstede eller vil kunne oppstå i perioder. Dette har sammenheng med skiftene klima, luftfuktighet, temperatursvingninger og er delvis årstidsbetinget. Alle utvendige boder, dvs. boder som ikke er i selve leiligheten, er uisolert. De utvendige bodene har derfor ikke en tilsvarende romtemperatur og ventilasjon som beboelsesarealet, egner seg derfor ikke til oppbevaring av annet enn uorganisk materiale som for eksempel sykler, ski, hagemøbler og lignende. Organisk materiale som for eksempel tekstiler, papir og lignende vil ikke kunne oppbevares i slike boder uten at det vil være en viss risiko for dannelse av muggsopp. Den anbefales at lagring i alle typer boder skjer ved at gjenstandene plasseres opp fra gulv og ut fra vegger og murgulv.

Dør og postkasseskilt

Vi ønsker at postkassene har et ryddig og uniformt utseende. Derfor må navneskilt til postkasse og dør i utgangspunktet bestilles av vertskapet. Styret har laget en mal tilpasset postkassen slik at dette skiltet kan lages raskere av den enkelte. Nei takk til reklame klistremerket fås ved å kontakte styret.
DSC_5547

*Energimerking

Ved salg eller utleie av boliger skal det utarbeides en energiattest. På www.energimerking.no kan andelseieren utarbeide energiattest for sin bolig.

*Gangvask og Trappevask

Det vaskes X gang i uken, XX eller XX, og da utføres følgende:

*Heis

Heisene er levert av Otis Heis AS. Ved eventuelt driftsstans bruk alarmknappen for å komme i kontakt med vaktselvskapet. Konatkt også styret hvis det er problemer med heisene. Serviceavdelingen i Otis Heis AS har telefon 22 70 75 00 hvis det trengs.

Husdyr

I henhold til Husordensreglene punkt 11.1 er det ikke tillat med husdyr i borettslaget.

Markiser

Styret har Kjells Markiser eller Hilmar Hammerhei som leverandør av terrassemarkiser til borettslaget. Fargen på duken skal være fargekoder 4215/97, og det er kun være denne fargen som er godkjent. Utvendige markiser eller annen solskjerming (inkludert parasol) kan ikke monteres/settes opp uten styrets godkjenning i henhold til Husordensreglene. De som ønsker terrassemarkise tar direkte kontakt med leverandør etter å ha søk styret. All montasje skjer på eget ansvar.

15_4215_97

Fargen på duken til markiser og parasoler skal være fargekoder 4215/97

Porttelefon

Alle leiligheter er utstyrt med porttelefon. For mer informasjon, se FDV dokumentasjonenSelvaag CD siden.

Oppussing

Ved opppusing er det viktig å følge Husordensreglene (punkt 5.6) for støy og huske at demontering av brannvarsler ikke er tillat.

Sykkelparkering

Du kan parkere sykkelen i sykkelparkeringen rundt borettslaget. Det er ikke tillatt å parkere i Gårdshagen. Ved parkering i bodområde er det viktig å ikke parkere i veien for transport til og fra bodene. Feilparkerte sykler kan fjernes uten varsel.

*Takterrasse

Grill

TV og Internett

Borettslaget har avtale (fra desember 2011) om digital kabel-TV levert av Altibox via Vikenfiber. Hver leilighet skal ha en digital dekoder. Grunnabonement Altibox Liten Basispakke med PVR-tjeneste og Internett 1/1 Mbit/s er inkludert i husleien. Abonnementet kan oppgraderes av hver enkelt beboer, som selv bærer kostnadene ved dette. Skulle du oppleve problemer tilknyttet TV eller internett ta kontakt med Vikenfiber kundeservice på 02414 eller på epost kundeservice@vikenfiber.no.

Det er oppdaget flere tilfeller hvor Motorola 1853 og Motorola 1963 dekodere har betydelige mengder med hakking. Dette skyldes ofte at dekoder har problemer med lagring på harddisk. Se informasjon fra Vikenfiber for flere detaljer.

Sommeren er høysesong for ulykker, og Røde Kors, Altibox og Laerdal Medical har lansert en nasjonal førstehjelpskanal.

Utleie av egen bolig (Bruksoverlating)

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av bruker. Søknadsskjema for bruksoverlating fås ved henvendelse til forretningsfører. Det må søkes styret om framleie jfr punkt 4.4 i Vedtektene.

*Videoovervåking

Inngangspartiene med postkassene er videoovervåket som vedtatt på ekstraordinær generalforsamlingen i 2011. Overvåkningen er godt skiltet. NOKAS står for administrasjon og uttak av video opptak. For mer informasjon om kameraovervåking generelt se nettsidene til Datatilsynet.